ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 21 ساله )

باسلام خدمت خانم موحدنساج عزیز
ممنونم که تا الان منو همراهی کردید
با اینکه از اول هیچ حسی به ایشون نداشتم و برام مثل بقیه عادی بودند اما الان متاسفانه وابستگی ایجاد شده ک روز به روزم بیشتر میشه
لطفا به من تکنیک یاد بدید برای ترک ایشون
ممنون


مشاور (خانم موحدنساج)

سلام به شما دوست عزیز و پرسشگر محترم راسخون.
تکنیک های کنترل ذهن و یا کسب آرامش، تمرینات بسار ساده ای هستند که در پاسخ های قبلی به چند نمونه از آنها اشاره شد. بلد بودن تعداد زیاد تکنیک به شما کمک چندانی نمی کند، آنچه در این مسیر راهگشا است، شروع و انجام تمرینات، و تعهد فردی به پایبندی به آنهاست. در بسیاری از مواقع افراد تکنیک های زیادی بلد نیستند ولی فقط با ملزم کردن خود به انجام یک تمرین ساده مثل ریلکسیشن، آرامش خود را به دست آورده و در نتیجه کنترل فکر و زندگیشان را در دست می گیرند. در مقابل گاهی دیده می شود که افرادی با مراجعات مکرر به روانشناس و مطالعه مستمر انواع کتاب های کسب آرامش و فراگیری تعداد زیادی تمرین در رسیدن به آرامش موفقیت لازم را کسب نمی کنند، این افراد در واقع فقط می آموزند اما در عمل به آنها مصمم نیستند. اگر مشاهده کردید که در هر کدام از پاسخ های قبلی، تعداد محدودی راهکار و تمرین ساده برایتان بیان کردم، به این دلیل است که ما انسانها وقتی یک تکلیف ساده داشته باشیم راحت تر به انجام آن اقدام می کنیم تا چند تمرین که معمولا وقت گیر است و انسان در مواجهه با آنها با خود می گوید، مگه بیکارم، یا کی حوصله انجام این همه کار رو داره. اگر واقعا قدمهایتان در رسیدن به مقصود استوار است، از همان تمرینات ساده شروع کنید.
- در کنار تمرینات حتما زمانی برای مطالعه کتاب هایی با موضوع، کنترل ذهن، موفقیت، اعتماد به نفس، کسب آرامش و مهارتهای فردی بگذارید. مطالعه مداوم باعث باز شدن ذهن و افزایش خلاقیت و خود کنترلی فردی می شود، مهارت حل مسئله شما را ارتقا داده و شما را به انسانی تبدیل می کند که هیچ دیواری برای او بن بست نیست. بخصوس اکنون که به تعطیلات تابستانه نزدیک می شویم و زمان فراغتتان بیشتر خواهد بود، برنامه ای به این منظور داشته باشید، لازمه مطالعه خرید کتاب نیست، بلکه می توانید با دانلود از اینترنت، عضویت در کتابخانه یا امانت از دوستانتان از آن بهره مند شوید
- تمرینات آرام سازی را حتما هر روز انجام دهید. تمریناتی چون ریلکسیشن قبل از خواب، نقاشی کردن و رنگ آمیزی کتاب های بزرگسالان.
- ذهنتان را در کنترل خود در آورید، نگذارید که افکار آزار دهنده شما را مستاصل کند. در انجام هر کار روزانه مانند غذا خوردن، طی مسیر برای رسین به دانشگاه، خوردن نوشیدنی، قدم زدن زیر نم نم باران و .... سعی کنید مقدار کمی از آن کار را با تمرکز روی حواس پنجگانیتان انجام دهید. مثلا در زمان خوردن غذا لقمه ای را بلند کنید و با دقت به آن نگاه کنید چه می بینید، چه رنگ هایی ،آن را در دهان بگذارید و آرام آرام بجوید، فکر کنید، چه طمی دارد، ترش، کمی شور، ملس، آرام آرام به جویدن ادامه دهید، چه بویی حس می کنید، بوی سبزی پخته شده مخلوط با کمی ترشی .....، زبانتان را در دهان بچرخانید، چه احساسی دارید مواد غذا نرم است، چه حد دمای آن بالاست، گوشهایتان را تیز کنید چه می شنوید، صدای جویدن غذا، صدای قاشق و چنگال و ..... این کار باعث افزایش تمرکز شما می شود، نیاز نیست همه مدت زمان انجام کارهایتان را به این گونه تمرکز کنید، بلکه فقط یک لقمه از غذا، یه جرعه از نوشیدنی، پنج دقیقه از طی مسیر دانشگاه و .....
- ذهنتان را متمرکز کنید، شما ناخدای کشتی فکرتان هستید. اجازه تصاحب آن را به دیگری واگذار نکنید و برای حفظ حریم خود بجنگید. درباره او فکر کردن را برای خود ممنوع کنید. و وقتی به ذهنتان هجوم آورد، با فکر به موضوعی دیگر، انجام تمرینات شمارشی بلعکس، ضریب های دو، ضریب های ۳ و .... فکرتان را منحرف کنید.
- خود گویی مثبت راجع به خود داشته باشید، شما توانمند هستید، پس این را مدام به خودتان یادآور شوید و مدام وقتی به فکر او افتادید با خودتان بگویید برایتان ارزشی ندارد.
- روی ارتقای توانایی های خود تمرکز کنید و با فراگیری کاری جدید مشغولیت ذهنتان را در مسیری دیگر درگیر کنید.
- حتما ورزش روزانه و نرمش داشته باشید و اگر برایتان مقدور است ورزش گروهی و باشگاه را دنبال کنید.
- بنویسید، آنقدر کاغذ سیاه کنید تا ذهنتان خالی شود، شما اهداف و سالهای پیش روی زیادی دارید، خیلی بد است که ذهن انسان جولانگاه فریبکاری چون اینگونه مردان باشد. پس با برون ریزی احساسات خود روی کاغذ فضای باز شده ی فراوانی در ذهنتان فراهم کنید تا بتواند روی اهدافتان متمرکز شود.
- خواب خود را به گونه ای تنظیم کنید که بین ساعت حدود ۱۰ شب تا ۴ صبح خواب باشید. علم پزشکی ثابت کرده بیداری در این ساعات باعث ترشح مقدار زیادی از هورمونی می شود که نتیجه آن افزایش فراوان استرس و نا آرامی است. به همان نسبت خواب صبح از ساعت حدود ۷ تا ۱۰ نیز باعث استرس فراوان و بی حوصلگی در افراد می شود.
- وابستگی شما ناشی از رابطه زیاد و فکر مداومتان است، به خودتان زمان دهید. انتظار نداشته باشید ناگهان او را فراموش کنید، کم کم دچارش شدید پس به مرور نیز می توانید با کنترل ذهن، فکر، و برنامه زندگیتان از آن خلاصی یابید.
با این حجم از خواستن مطمئنا می توانید، موفق باشید.

بیشتر بخوانید:
چگونه افکار خود را مدیریت کنیم